CURSO ONLINE EN DIRECTO - Sabemos lo que comemos?

03.Ira

Kod. X64-20

Erabilgarritasuna kalkulatzen...

Itxarote zerrenda
Data gaindituta

Uda Ikastaro hau online zuzenean da, baina nahi izanez gero, PRESENTZIAL egiteko aukera dago. Ikastaroa presentzialki egin nahi bazenu, sakatu PRESENTZIAL gainean Ikastaroaren fitxan sartzeko.

Kontsumitzen ditugun elikagaien segurtasuna eta kaltegabetasuna, gizateriaren hasieratik, garrantzi handiko gaia izan da, eta herri, kultura eta zibilizazio guztien kezka iturri.

Gaur egun gure gizarte- eta kultura-ingurunean ditugun elikagaiak hainbat ezagutza-esparruren, esperientzien eta aurrerapen teknologikoen baturaren emaitza dira; bai eta administrazioaren jardueren emaitza ere, zeinak sistema eta irizpide, zaintza eta kontrolak ezartzen baititu elikagai bat segurua dela bermatzeko.

Hala ere, aldizka, kontsumitzaileek hainbat jatorritako elikadura-alertak jasotzen dituztenez, gaur egun, sentsibilizazio handia dago beren osasunerako elikagai seguruak lortzeko moduari buruz. Horrek agerian uzten du herritarren eskaera bati erantzun behar zaiola, hau da, kontsumitzaileen osasunerako arriskurik ez dakarten elikagaiak lortzeari; are gehiago, batzuetan, elikagaien segurtasunari lotutako erronka nagusiak elikagaien erabileraren eta/edo manipulazio desegokiaren ondorio direnean. Hori dela eta, garrantzitsua da herritarrei elikagaien segurtasunari dagokionez duten eginkizunari buruzko informazioa helaraztea.

Horretarako, ikastaro honetan elikagaien segurtasunari, administrazio eskudunen zereginari, arauei eta legediari lotutako arriskuei buruzko alderdirik garrantzitsuenak landuko dira, baita herritarrei dagokiena ere; izan ere, kontsumitzaile gisa, oro har, beren erantzukizun-zatia dute elikagaiak erosi, biltegiratu eta manipulatzen dituztenean.

Helburuak

Biztanleei elikagaien segurtasunari lotuta dauden arriskuen berri ematea, eta administrazioek horien kontrolean duten zeregina azaltzea.

Elikagaien gorabehera ohikoenak eta larrienak ezagutzea, baita krisi baten aurrean jarduteko sistemak ere.

Informazioa transmititzeari eta herritarrek elikagaien segurtasunaren arloan betetzen duten zereginari buruzko gogoeta egitea.

Zer jakin behar dute herritarrek elikagai osasuntsuenak hautatzeko unean, eta zer hartu behar da kontuan elikagaiekiko arriskuak minimizatzeko haien esku daudenean.

Jarduera nori zuzenduta

  • Publiko orokorra

Kolaboratzaileak

  • Dirección de Salud Pública. Departamento de Salud. Gobierno Vasco
  • Online ikastaroa zuzenean
    • Bizitzaren bidaia
    • Elikadura
    • Gizartea
    • Ikastaroak guztientzat
    • Osasuna
    • Osasuna, pertsonekiko konpromisoa
  • 03.Ira
  • Online zuzenean
  • Gaztelera
  • Balio akademikoa: 10 ordu