Elikadura jasangarri batetaruntz, landa eremuko elikagaien kontsumoa eta eskaera

Elikadura jasangarri batetaruntz, landa eremuko elikagaien kontsumoa eta eskaera

15.juin - 15. juin, 2018 Cod. N02-18

Description

Ikastaroaren hizkuntza ofizialak euskara eta gaztelera dira. Itzulpena egongo da

Etengabeko eraldaketa batean murgildurik dagoen garai honetan, elikadura eta kontsumo eredu eta ohituren transformazioa horren adierazle dugu. Errealitate honen aurrean, estrategikoak bilakatu dira tokiko elikadura sistema jasangarriak garatzeko egitasmoak, tokiko gararapen ekonomiko, soziala, kulturala eta ingurumena aintzat hartuz. Bertako nekazal elikagaien ekoizpena, jatorriari loturikoa eta hauen kontsumoa zer nolakoak diren ezagutu eta hausnarketa partekatua egin nahi da ikastaro honetan. Esperientzia estrategikoak trukatuz eta ezagutzaren partekatzea ikaskuntzarako bide izanik, elikadura sistema jasangarriak garatzeko aukera izango dugu.

 

Lire la suite

Objectifs

Landa inguruko elikagai ekoizpenaren kontsumoa eta eskaeraren inguruan ezagutza partekatzea, tokiko elikadura sistema jasangarriak garatze aldera.

 

 

Tokiko sozio-ekonomia sustatu eta landa garapen jasangarriaren alde egitea, garapen ekonomiko, soziala, kulturala eta ingurumenari dagokionaz hausnartzea.

 

 

Tokiko elikadura sistema jasangarriak garatzeko, landa eremuko entitate eta administrazio publikoaren elikadura politiken inguruan hausnartzea.

Lire la suite

Collaborateurs

  • LANDAOLA FEDERAZIOA
  • GIPUZKOAKO FORU ALDUNDIA
  • HAZI
  • NIREA
  • AZPEITIKO UDALA
  • ELIKA FUNDAZIOA

Programme

2018-06-15

09:00 - 09:30

“ Harrera instituzionala“

  • Eneko Etxeberria Bereziartua Azpeitiako Alkatea
  • Xabier Arruti Gipuzkoako Foru Aldundia
  • Arantza Madariaga Aberasturi Elika Fundazioa
  • UPV/EHUko Uda Ikastaroak Fundazioko ordezkaria UPV/EHUko Uda Ikastaroak Fundazioa
09:30 - 10:30

“Egungo kontsumitzaileen joerak: ohitura eta eskaerak“

  • Sonia RIesco Granja AZTI - Arduraduna
10:30 - 11:30

“Bertako produktuen balio erantsia, komertzializazio zirkuitu laburretan“

  • Teresa Fuentes Botargues ASSOCIACIÓ LEADER DE PONENT - Kudeatzailea-arduraduna
  • Alba Secanell Roca ASSOCIACIÓ LEADER DE PONENT - Gustum proiektua
11:30 - 12:00

Atsedena

12:00 - 13:00

“Eusko Jaurlaritza: Euskadiko Elikadura Osasungarrirako Ekimena“

  • Mikel Azpiri Eusko Jaurlariza. - Osasun Saila arduraduna
13:15 - 14:30

Atsedena

14:30 - 17:00

Udal elikadura politikak eta esperientziak:

 

“a. Elikagunea“

  • Josu Labaka Zuriarrain Azpeitiako UDALA - Zinegotzia
 

“b. Jangela kolektiboak“

  • Ibon Goitia Bizkaia, LEA ARTIBAI LGE - Teknikaria
 

“c. Nafarroa, Parlamenturako bidea. “

  • Jaxinto G.Viniegra Nafarroa. MUNDUBAT FUNDAZIOA - Arduraduna
17:00 - 18:00

Mahai ingurua

18:00 - 18:15

Itxiera

Directeurs

Ainhoa Zabala Arretxe

Landaola Federazioa, TOLOMENDI LGE,, Técnico/Coordinación /Investigación

Yurre Peñagarikano Zubeldia

Urkome

Conférenciers

Mikel Azpiri

Teresa Fuentes Botargues

Soy Ingeniera Técnica Agrícola, desde 2010 trabajo para el desarrollo rural sostenible de las comarcas del Urgell, Pla d'Urgell, Garrigues y Segrià Sur de la provincia de Lleida. Creo en este territorio y en su gente, veo multitud de posibilidades que poco a poco transformo en proyectos. Soy gerente de la Asociación Leader de Ponent donde trabajamos 3 ejes principales: • Tramitación de una línea de ayudas Leader para la creación, ampliación y mejora de empresas en el ámbito rural • Formación en diferentes ámbitos • Desarrollo de proyectos para dinamizar el territorio y generar actividad económica que ayude a mantener la población en el ámbito rural. Como proyectos vigentes que he impulsado últimamente puedo citar Gustum www.gustum.org y el proyecto Espacios Naturales de Ponent www.espaisnaturalsdeponent.cat. Mi forma de trabajar es muy participativa e inclusiva con los diferentes agentes. Ellos son la base de los proyectos y por lo tanto los protagonistas. Con anterioridad estuve mu

Jaxinto G.Viniegra

Ibon Goitia

Josu Labaka Zuriarrain

Azpeitiako Udala

Sonia RIesco Granja

AZTI , Investigadora

Licenciada en Ciencia y Tecnología de los Alimentos, forma parte del equipo de Innovación del centro tecnológico AZTI. Su actividad se enfoca en acelerar la innovación en el ámbito alimentario, integrando el conocimiento de las tendencias y del consumidor para promover una I+D+i más colaborativa y cercana al mercado.

Alba Secanell Roca

Estoy licenciada en ingeniería superior química y empecé mi experiencia laboral haciendo prácticas y trabajando como técnica de laboratorio en diferentes empresas del territorio. También dispongo del Máster en Formación del Profesorado de Educación Secundaria. La casualidad y las ganas de trabajar me hicieron conocer la Associació Leader de Ponent y en concreto el proyecto Gustum, y desde el 2016 que estoy trabajando para la gestión de proyectos que garanticen el desarrollo de las zonas rurales, en concreto Gustum, que es de ayuda a la promoción del producto local y de la sinergía con otros sectores del territorio, pero también de otros que inciden en los jóvenes, en emprendeduría en las escuelas, etc.

Tarifs inscription

MATRIKULA2018-03-01 arte2018-05-31 arte2018-06-15 arte
0 EUR - -
- 34,00 EUR40,00 EUR
- 20,00 EUR -
- 20,00 EUR20,00 EUR

Lieu de l'événement

Soreasu Antzokia

Azpeitia, Soreasu Auzunea, 20730

Gipuzkoa