
Bertako produktuen ezagutza eta kontsumoa
Kontsumitzaileek tokiko produktuarekiko dituzten ohiturak eta motibazioak.
Azalpena
Uda Ikastaro honetan hainbat ikerketaren emaitzak azalduko dira: alde batetik, bertako mahai sagarra izango da hizpide; bestetik, Z belaunaldi gazteen kontsumo ohituren inguruko ikerketa ezagutuko da; eta azkenik, Millennial belaunaldiak tokiko merkatuekiko duen sentsibilitateari buruzkoa.
Hitzaldi hauetan azaldutakoa hausnarketarako gai izango da ondoren egingo den mahai-inguruan, eta tokiko produktuen ezagutzatik kontsumora dagoen arrakala izango da aztergai, dinamika parte-hartzailearen bidez.
Helburuak
Tokiko produktuen eta garaikoen inguruan nahikoa ezagutzarik badagoen hausnartzea: Zeintzuk diren badakigu? Bereizten al ditugu bertako produktuak?
Tokiko produktuak erosteko eta kontsumitzeko kontsumitzaileek dituzten motibazioak eta pertzepzioak ezagutzea.
Bertako produktuen kontsumoa handitzeko egin daitekeenaren inguruan hausnartzea.
Jarduera nori zuzenduta
- Publiko orokorra
- Unibertsitateko ikaslea
- Unibertsitarioak ez diren ikasleak
- Irakasleak
- Profesionalak
- Tecnicos del sector
Zuzendariak

Yurre Peñagarikano Zubeldia
Urkome

Agurtzane Etxaniz Etxaniz
Asociación de Desarrollo Rural de Debabarrena
Matrikula prezioak
Aurrez aurre | 2025-09-12 arte |
---|---|
0 EUR |
Online zuzenean | 2025-09-12 arte |
---|---|
0 EUR |
Kokalekua
Miramar Jauregia
Mirakontxa pasealekua 48, 20007 Donostia
Gipuzkoa
Miramar Jauregia
Mirakontxa pasealekua 48, 20007 Donostia
Gipuzkoa
Sustainable development goals
2030 Agenda da nazioarteko garapenerako agenda berria. Nazio Batuen Erakundeak onartu zuen 2015eko irailean eta giza garapen jasangarriaren aldeko tresna eraginkorra izan nahi du planeta osoan. Haren zutabe nagusiak dira pobrezia errotik desagerraraztea, zaurgarritasunak eta desberdintasunak urritzea, eta jasangarritasuna bultzatzea. Aukera paregabea eskaintzen du mundua 2030. urtea baino lehen aldatzeko eta pertsona guztien giza eskubideak bermatzeko.

3 - Osasuna eta ongizatea
Bizitza osasuntsua bermatzea eta pertsona guztien ongizatea sustatzea, adin guztietan. Gai gakoak: osasun estaldura unibertsala, sexu eta ugalketa osasuna, trafikoagatik, poluzioagatik eta produktu kimikoengatik istripua izan duten pertsona kopurua txikitzea, amen eta jaioberrien heriotza tasa murriztea, HIESa bezalako epidemien amaiera, hepatitisari eta urak transmititutako gaixotasunei aurre egitea, drogen eta alkoholaren prebentzioa, tabakoaren kontrola.
Informazio gehiago
8 - Lan duina eta hazkunde ekonomikoa
Hazkunde ekonomiko jasangarria eta inklusiboa, enplegu erabatekoa eta produktiboa, eta pertsona guztientzako lan duina sustatzea. Gai gakoak: lan duina, enplegu erabatekoa eta produktiboa, ekintzailetza, mikroenpresak eta ETEak sustatzea, lan eskubideak, lan ingurune seguruak, gazteen enplegua, aukera eta ordainsari berdintasuna, finantza erakundeak indartzea, hazkunde ekonomikotik bereiztea eta ingurumen degradazioa.
Informazio gehiago
12 - Ekoizpen eta kontsumo arduratsuak
Kontsumo eta ekoizpen eredu jasangarriak bermatzea. Gai gakoak: baliabide naturalen kudeaketa jasangarria eta erabilera eraginkorra, atmosferara, uretara eta lurzorura askatutako partikula kimikoak murriztea, hondakinak gutxitzea, birziklatzea, berrerabiltzea eta murriztea, jardunbide jasangarriak, erosketa publiko jasangarria, bizimodu jasangarriak, erregai fosilei ematen zaizkien laguntza ez-eraginkorrak arrazionalizatzea.
Informazio gehiago