Osasuna
Elikadura
Uda ikastaroa
De la nutrición personalizada  a la nutrición de precisión

De la nutrición personalizada a la nutrición de precisión

Ira. 05 - 06. Ira, 2023 Kod. O14-23

Azalpena

Uda ikastaro hau online egingo da eta arratsaldeko 16: 00-20: 30 bitartean emitituko da, Latinoamerikako ikasleen bertaratzea errazteko.

Uda Ikastaro honen helburu nagusia Nutrizio Pertsonalizatuaren eta Doitasunezko Nutrizioaren ezaugarriak zehaztea da, bi kontzeptuen arteko ñabardura bereizgarriak azalduz eta zehaztuz. Gainera, ikastaroak zehaztasun-aldagaien analisi integratzaileak garatzen ditu (adina, sexua, gorputzeko fenotipoa, ohiko ahoratze dietetikoa, jarduera fisikoaren maila eta bizimodua), gai pertsonalizatuekin batera (aurrekari genetikoak, sinadura epigenetikoak, mikrobiotaren osaera, adierazpen genikoaren profilak eta aztarna metabolomikoak) eta tratamendu indibidualizatuagoen preskripzioan duten eraginarekin, etiologia desberdineko gaixotasun metabolikoen eta agente bioaktiboen erabilera nutrizionala eta medikoa hobetzea bilatuz
.
Uda Ikastaroak hainbat aditu, bai nazional baita amerikarren hitzaldiak eskainiko ditu, Doitasunezko Nutrizioaren hainbat aplikazio-arlotan adituak, egungo eta etorkizuneko erabilerak eta erabilerak erakusteko.

Irakurri gehiago

Helburuak

Doitasunezko Nutrizioaren (faktore anitzekoa, integratiboa eta holistikoa) irizpideak erakustea eta azaltzea, eta Nutrizio Pertsonalizatuarekiko (berezia eta indibidualizatua) ñabardura bereizgarriak erakustea.

Nutrizio pertsonalizatuak hainbat gaixotasunen tratamenduan eta prebentzioan izan ditzakeen egungo aplikazioak eta aplikazio potentzialak erakustea eta azaltzea, hala nola minbizia, gaixotasun kardiobaskularrak, gaixotasun hepatikoak, diabetesa, sindrome metabolikoa, gaixotasun autoinmune sistemikoak, etab.

Irakurri gehiago

Jarduera nori zuzenduta

  • Unibertsitateko ikaslea
  • Profesionalak

Lankidetza

  • American Society for Nutrition
  • IMDEA
  • RINN22
  • RINN22

Programa

2023-09-05

15:45 - 16:00

Registration

16:00 - 16:30

“ Omics application for obesity management“

  • J. Alfredo Martínez | IMDEA Alimentación, Madrid - Director
16:30 - 17:00

“Holistic integration of liver assessment through omics“

  • Oscar Omar Ramos López | Universad Autónoma de Baja California, US - Docente investigador
17:00 - 17:30

“Nutrigenomics in cardiovascular diseases “

  • Lidia Daimiel Ruiz | IMDEA Alimentación, Madrid - Jefa de grupo
17:30 - 18:00

“Gene and microbiome interactions“

  • Amanda Cuevas | IMDEA Alimentación, Madrid - Post Doc
18:00 - 18:30

Atsedena

18:30 - 19:00

“ Nutrigenetic tests“

  • Karina Dos Santos | Universidad Rio de Janeiro, Brasil - Docente
19:00 - 19:30

“Precision nutrition in obesity“

  • Esther Alhelí Hernández Tobias | Universidad Autónoma de Nuevo León, México - Docente e investigadora
19:30 - 20:00

“Emerging Trends in Statistical Methods for Precision Nutrition“

  • Victor de la O Pascual | IMDEA Alimentación, Madrid - Post Doc
20:00 - 20:30

“Precision Nutrition to prevent diabetes “

  • Magdalena de Sevilla | Harvard Univerity, US - Post Doc

2023-09-06

16:00 - 16:30

“ Cardiometabolic insights of TMAO for precision nutrition“

  • Brian Bennett | USDA, US - Research Head
16:30 - 17:00

“Epigenetics signatures in exercise “

  • Karina González Becerra | Universidad de Guadalajara, México - Profesora adjunta
17:00 - 17:30

“Roles for miRNAs in precisión Nutrition“

  • Alberto Davalos | IMDEA Alimentación, Madrid - Jefe de grupo
17:30 - 18:00

“Possible nutrigenomic tools from plants matrices“

  • Diego García Díaz | Universidad de Chile, Chile - Doctor e investigador
18:00 - 18:30

“Food bioactive compounds and Personalized Nutrition“

  • María del Carmen López de las Hazas Mingo | IMDEA Alimentación, Madrid - Investigadora
18:30 - 19:00

“Impact of fatty acids in fecal microbiota“

  • Ana Laura de la Garza Hernández | Universidad Autónoma de Nuevo León. México - Docente e investigadora
19:00 - 19:30

“ Hormonal regulation in precision diabetes management “

  • Zhipeng Tao | Harvard Medical School, US - Reserch fellow
19:30 - 20:00

“Food additives for Gene regulation in cardiac remodelling “

  • Bradley S Ferguson | University of Nevada, US - Asociate Profesor
20:00 - 20:30

“Nutritional Cardiometabolic programming“

  • Jane Di Natale | University of Alabama, US - Post Doc

Zuzendariak

J. Alfredo Martínez

IMDEA Alimentación, Universidad de Valladolid y RINN22

Doctorado en Nutrición, además de farmacéutico y licenciado en Medicina. Ha sido catedrático de Nutrición en la Universidad de Navarra y actualmente en la Universidad de Valladolid. Es director del Programa de Nutrición de Precisión de IMDEA Alimentación y ha participado en varios ensayos nutricionales (12 proyectos) de referencia en la UE, como DIOGENES, SEAFOODplus, NUGENOB, FOOD4ME, STOP, PREVIEW y SWEET, y en consorcios nacionales como PREDIMED y CIERobn, cuyos resultados y contribuciones conceptuales se han publicado en las revistas médicas y científicas más relevantes, como NEJM, Lancet, Nature Endocrinology, BMJ, AJCN, Circulation, JAMA, Obesity Reviews, etc., con más de 35.000 citas. Ha supervisado a más de 90 tesis doctorales y ha publicado más de 950 artículos en las áreas de Obesidad, Nutrición y Epidemiología Nutricional, incluyendo ómicas nutricionales de precisión (Factor H > 115). Ha sido presidente de la Unión Internacional de Ciencias de la Nutrición (IUNS) y ha recibido varios premios importantes, incluyendo los premios Hipócrates y Dupont.

Hizlariak

Brian Bennett

Amanda Cuevas

IMDEA

Lidia Daimiel Ruiz

IMDEA Food

Alberto Davalos

IMDEA Food Institute

Ana Laura de la Garza Hernández

Universidad Autónoma de Nuevo León.

Victor de la O Pascual

Magdalena de Sevilla

Jane Di Natale

Karina Dos Santos

Universidad de Rio de Janeiro

Diego García Díaz

Universidad de Chile

Karina González Becerra

Esther Alhelí Hernández Tobias

María del Carmen López de las Hazas Mingo

Fundación IMDEA Alimentación

J. Alfredo Martínez

IMDEA Alimentación, Universidad de Valladolid y RINN22

Doctorado en Nutrición, además de farmacéutico y licenciado en Medicina. Ha sido catedrático de Nutrición en la Universidad de Navarra y actualmente en la Universidad de Valladolid. Es director del Programa de Nutrición de Precisión de IMDEA Alimentación y ha participado en varios ensayos nutricionales (12 proyectos) de referencia en la UE, como DIOGENES, SEAFOODplus, NUGENOB, FOOD4ME, STOP, PREVIEW y SWEET, y en consorcios nacionales como PREDIMED y CIERobn, cuyos resultados y contribuciones conceptuales se han publicado en las revistas médicas y científicas más relevantes, como NEJM, Lancet, Nature Endocrinology, BMJ, AJCN, Circulation, JAMA, Obesity Reviews, etc., con más de 35.000 citas. Ha supervisado a más de 90 tesis doctorales y ha publicado más de 950 artículos en las áreas de Obesidad, Nutrición y Epidemiología Nutricional, incluyendo ómicas nutricionales de precisión (Factor H > 115). Ha sido presidente de la Unión Internacional de Ciencias de la Nutrición (IUNS) y ha recibido varios premios importantes, incluyendo los premios Hipócrates y Dupont.

Oscar Omar Ramos López

Universidad Autónoma de Baja California, Profesor

Dr. Omar Ramos-Lopez is graduated in Nutrition, with a PhD in Molecular Biology in Medicine, and a postdoctoral in Precision Nutrition. At the national level, Dr. Ramos-Lopez is member of the National System of Researchers of Mexico (level 2), member of the Mexican Society of Nutrition and Endocrinology, member of the Mexican Academy of Sciences, and member of the Baja California Academy of Sciences. At the International level, Dr. Ramos-Lopez is member of the American Society for Nutrition, and member of Sigma Xi, The Scientific Research Honor Society. Dr. Ramos-Lopez is currently a full-time research professor at the Autonomous University of Baja California. His scientific production consists of 81 scientific publications in indexed journals, 4 book chapters from highly prestigious publishers (Elsevier), and about 1400 citations, with an H-index of 22 (scopus). He has also served as guest editor of journals such as Nutrients, Frontiers in Endocrinology, Frontiers in Nutrition, Lifestyle Genomics, and Healthcare.

Bradley S Ferguson

Zhipeng Tao

Matrikula prezioak

Online zuzenean2023-05-31 arte2023-09-05 arte
25,00 EUR59,00 EUR
- 84,00 EUR
- 71,00 EUR
- 59,00 EUR
- 21,00 EUR
- 0 EUR
- 25,00 EUR
- 0 EUR

Kokalekua

Online ikastaroa

Online

43.3148927,-1.9985911999999644

Online ikastaroa

Online

Beste ikastaro interesgarriak...