
De la nutrición personalizada a la nutrición de precisión
Azalpena
Uda ikastaro hau online egingo da eta arratsaldeko 16: 00-20: 30 bitartean emitituko da, Latinoamerikako ikasleen bertaratzea errazteko.
Uda Ikastaro honen helburu nagusia Nutrizio Pertsonalizatuaren eta Doitasunezko Nutrizioaren ezaugarriak zehaztea da, bi kontzeptuen arteko ñabardura bereizgarriak azalduz eta zehaztuz. Gainera, ikastaroak zehaztasun-aldagaien analisi integratzaileak garatzen ditu (adina, sexua, gorputzeko fenotipoa, ohiko ahoratze dietetikoa, jarduera fisikoaren maila eta bizimodua), gai pertsonalizatuekin batera (aurrekari genetikoak, sinadura epigenetikoak, mikrobiotaren osaera, adierazpen genikoaren profilak eta aztarna metabolomikoak) eta tratamendu indibidualizatuagoen preskripzioan duten eraginarekin, etiologia desberdineko gaixotasun metabolikoen eta agente bioaktiboen erabilera nutrizionala eta medikoa hobetzea bilatuz
.
Uda Ikastaroak hainbat aditu, bai nazional baita amerikarren hitzaldiak eskainiko ditu, Doitasunezko Nutrizioaren hainbat aplikazio-arlotan adituak, egungo eta etorkizuneko erabilerak eta erabilerak erakusteko.
Helburuak
Doitasunezko Nutrizioaren (faktore anitzekoa, integratiboa eta holistikoa) irizpideak erakustea eta azaltzea, eta Nutrizio Pertsonalizatuarekiko (berezia eta indibidualizatua) ñabardura bereizgarriak erakustea.
Nutrizio pertsonalizatuak hainbat gaixotasunen tratamenduan eta prebentzioan izan ditzakeen egungo aplikazioak eta aplikazio potentzialak erakustea eta azaltzea, hala nola minbizia, gaixotasun kardiobaskularrak, gaixotasun hepatikoak, diabetesa, sindrome metabolikoa, gaixotasun autoinmune sistemikoak, etab.
Jarduera nori zuzenduta
- Unibertsitateko ikaslea
- Profesionalak
Programa
2023-09-05
Registration
“ Omics application for obesity management“
- J. Alfredo Martínez | IMDEA Alimentación, Madrid - Director
“Holistic integration of liver assessment through omics“
- Oscar Omar Ramos López | Universad Autónoma de Baja California, US - Docente investigador
“Nutrigenomics in cardiovascular diseases “
- Lidia Daimiel Ruiz | IMDEA Alimentación, Madrid - Jefa de grupo
“Gene and microbiome interactions“
- Amanda Cuevas | IMDEA Alimentación, Madrid - Post Doc
Atsedena
“ Nutrigenetic tests“
- Karina Dos Santos | Universidad Rio de Janeiro, Brasil - Docente
“Precision nutrition in obesity“
- Esther Alhelí Hernández Tobias | Universidad Autónoma de Nuevo León, México - Docente e investigadora
“Emerging Trends in Statistical Methods for Precision Nutrition“
- Victor de la O Pascual | IMDEA Alimentación, Madrid - Post Doc
“Precision Nutrition to prevent diabetes “
- Magdalena de Sevilla | Harvard Univerity, US - Post Doc
2023-09-06
“ Cardiometabolic insights of TMAO for precision nutrition“
- Brian Bennett | USDA, US - Research Head
“Epigenetics signatures in exercise “
- Karina González Becerra | Universidad de Guadalajara, México - Profesora adjunta
“Roles for miRNAs in precisión Nutrition“
- Alberto Davalos | IMDEA Alimentación, Madrid - Jefe de grupo
“Possible nutrigenomic tools from plants matrices“
- Diego García Díaz | Universidad de Chile, Chile - Doctor e investigador
“Food bioactive compounds and Personalized Nutrition“
- María del Carmen López de las Hazas Mingo | IMDEA Alimentación, Madrid - Investigadora
“Impact of fatty acids in fecal microbiota“
- Ana Laura de la Garza Hernández | Universidad Autónoma de Nuevo León. México - Docente e investigadora
“ Hormonal regulation in precision diabetes management “
- Zhipeng Tao | Harvard Medical School, US - Reserch fellow
“Food additives for Gene regulation in cardiac remodelling “
- Bradley S Ferguson | University of Nevada, US - Asociate Profesor
“Nutritional Cardiometabolic programming“
- Jane Di Natale | University of Alabama, US - Post Doc
Zuzendariak

J. Alfredo Martínez
IMDEA Alimentación, Universidad de Valladolid y RINN22
Doctorado en Nutrición, además de farmacéutico y licenciado en Medicina. Ha sido catedrático de Nutrición en la Universidad de Navarra y actualmente en la Universidad de Valladolid. Es director del Programa de Nutrición de Precisión de IMDEA Alimentación y ha participado en varios ensayos nutricionales (12 proyectos) de referencia en la UE, como DIOGENES, SEAFOODplus, NUGENOB, FOOD4ME, STOP, PREVIEW y SWEET, y en consorcios nacionales como PREDIMED y CIERobn, cuyos resultados y contribuciones conceptuales se han publicado en las revistas médicas y científicas más relevantes, como NEJM, Lancet, Nature Endocrinology, BMJ, AJCN, Circulation, JAMA, Obesity Reviews, etc., con más de 35.000 citas. Ha supervisado a más de 90 tesis doctorales y ha publicado más de 950 artículos en las áreas de Obesidad, Nutrición y Epidemiología Nutricional, incluyendo ómicas nutricionales de precisión (Factor H > 115). Ha sido presidente de la Unión Internacional de Ciencias de la Nutrición (IUNS) y ha recibido varios premios importantes, incluyendo los premios Hipócrates y Dupont.
Hizlariak

Brian Bennett

Amanda Cuevas
IMDEA
Lidia Daimiel Ruiz
IMDEA Food

Alberto Davalos
IMDEA Food Institute

Ana Laura de la Garza Hernández
Universidad Autónoma de Nuevo León.

Victor de la O Pascual

Magdalena de Sevilla

Jane Di Natale

Karina Dos Santos
Universidad de Rio de Janeiro

Diego García Díaz
Universidad de Chile

Karina González Becerra

Esther Alhelí Hernández Tobias

María del Carmen López de las Hazas Mingo
Fundación IMDEA Alimentación

J. Alfredo Martínez
IMDEA Alimentación, Universidad de Valladolid y RINN22
Doctorado en Nutrición, además de farmacéutico y licenciado en Medicina. Ha sido catedrático de Nutrición en la Universidad de Navarra y actualmente en la Universidad de Valladolid. Es director del Programa de Nutrición de Precisión de IMDEA Alimentación y ha participado en varios ensayos nutricionales (12 proyectos) de referencia en la UE, como DIOGENES, SEAFOODplus, NUGENOB, FOOD4ME, STOP, PREVIEW y SWEET, y en consorcios nacionales como PREDIMED y CIERobn, cuyos resultados y contribuciones conceptuales se han publicado en las revistas médicas y científicas más relevantes, como NEJM, Lancet, Nature Endocrinology, BMJ, AJCN, Circulation, JAMA, Obesity Reviews, etc., con más de 35.000 citas. Ha supervisado a más de 90 tesis doctorales y ha publicado más de 950 artículos en las áreas de Obesidad, Nutrición y Epidemiología Nutricional, incluyendo ómicas nutricionales de precisión (Factor H > 115). Ha sido presidente de la Unión Internacional de Ciencias de la Nutrición (IUNS) y ha recibido varios premios importantes, incluyendo los premios Hipócrates y Dupont.

Oscar Omar Ramos López
Universidad Autónoma de Baja California, Profesor
Dr. Omar Ramos-Lopez is graduated in Nutrition, with a PhD in Molecular Biology in Medicine, and a postdoctoral in Precision Nutrition. At the national level, Dr. Ramos-Lopez is member of the National System of Researchers of Mexico (level 2), member of the Mexican Society of Nutrition and Endocrinology, member of the Mexican Academy of Sciences, and member of the Baja California Academy of Sciences. At the International level, Dr. Ramos-Lopez is member of the American Society for Nutrition, and member of Sigma Xi, The Scientific Research Honor Society. Dr. Ramos-Lopez is currently a full-time research professor at the Autonomous University of Baja California. His scientific production consists of 81 scientific publications in indexed journals, 4 book chapters from highly prestigious publishers (Elsevier), and about 1400 citations, with an H-index of 22 (scopus). He has also served as guest editor of journals such as Nutrients, Frontiers in Endocrinology, Frontiers in Nutrition, Lifestyle Genomics, and Healthcare.

Bradley S Ferguson

Zhipeng Tao
Matrikula prezioak
Online zuzenean | 2023-05-31 arte | 2023-09-05 arte |
---|---|---|
25,00 EUR | 59,00 EUR | |
- | 84,00 EUR | |
- | 71,00 EUR | |
- | 59,00 EUR | |
- | 21,00 EUR | |
- | 0 EUR | |
- | 25,00 EUR | |
- | 0 EUR |
Kokalekua
Online ikastaroa
Online
Online ikastaroa
Online